Informatie over Iznajar

things to do in iznajar
  • Teilen

Iznajar is een droomdorp als je in het natuurpark Sierras Subbéticas wilt wonen. Het is een uitnodiging om van de natuur te genieten. Waar heb je het meeste zin in? Fietsen? Wandelen? Paardrijden? Watersport? Charmante dorpjes bezoeken? Genieten van unieke smaken? De regio biedt elk van deze mogelijkheden. Lees deze blog voor meer details over wat er te doen is in Iznajar.

Iznajar: kleur en schoonheid

Iznajar ligt in het hart van Andalusië, in het zuiden van de provincie Córdoba en op de grens met de provincies Granada en Málaga. Genesteld in de Sierras Subbéticas biedt het talloze mogelijkheden om van de natuur te genieten. Bovendien omvat het natuurpark Sierras Subbéticas een grote rijkdom aan landschappen en ecologie. En de Subbética Greenway neemt je mee door olijf- en wijngaarden langs de route van de oude Olijfolietrein. En alsof dat nog niet genoeg is, biedt het stuwmeer van Iznájar, beter bekend als het meer van Andalusië, een perfecte omgeving voor watersport. Iznajar geeft zijn naam aan het grootste stuwmeer van Andalusië, en het op één na grootste van Spanje. Vanuit dit dorp kun je het grootste turquoise wateroppervlak in de omgeving zien.

De indigo potten vol bloemen contrasteren met de witte muren. Ben je op zoek naar dingen om te doen in Iznajar? Iznajar nodigt je uit om door de smalle straatjes te dwalen en charmante hoekjes te ontdekken. Plotseling verschijnt het imposante kasteel van Iznajar Hisn-Ashar voor onze ogen. Deze vesting voert ons terug in de tijd en neemt ons mee op een reis door de geschiedenis, de legendes, de belangrijkste personages en de stadia van zijn bouw.

In het prachtige dorp Iznajar is alles schoonheid en kleur.

Bezoek andere dorpen

Het grote kalksteenmassief wordt omlijst door zachter terrein en lager gelegen valleien. Hier liggen de belangrijkste steden en dorpen. Ze zijn allemaal een bezoek waard. Er zijn echter acht dorpen die opvallen, afgezien van de schoonheid van hun gebouwen. Elk dorp onderscheidt zich door iets. Zo herbergt Cabra een van de grootste geologische reserves. Zuheros verrast met zijn Cueva de Murciélagos (grot van de vleermuizen) en trekt elk jaar bezoekers met zijn Fiesta de Quesos (kaasfeest). Carcabuey verzoent met zijn heerlijke kweeperengelei. En voor wijnliefhebbers krijgt Doña Mencía een eervolle vermelding, evenals Luque met zijn olijfolie. Priego de Córdoba onderscheid zich ook als bakermat van de Andalusische barok. Rute verwent ons met zijn beroemde anijs en marsepein. Iznájar verdient op zijn beurt een speciale rubriek.

Laat jij je meeslepen door de verhalen van Iznajar?

Bijzonder mooie dorpen, watersport, wandelroutes, unieke smaken, plezier en avontuur in een prachtige omgeving. Genoeg te doen in Iznajar! Met andere woorden, een regio om het goede leven te eren. Als je geïnteresseerd bent in een woning in de omgeving van Iznájar, helpen wij je graag. Bel ons op +34 952 895 139 of stuur een e-mail naar info@villasfincas.com.
 

Nienke Ernstsen | 16 März 2023