Exklusivaste lantegendomarna i Andalusien
Blogg

Leva i Andalusien

Vi känner oss privilegierade att leva på den andalusiska landsbygden, och därför vill vi dela med oss av våra erfarenheter. Oavsett om det handlar om Ferias, klimatet, skolor eller dess fantastiska natur kommer det förhoppningsvis att hjälpa våra kunder att uppfatta en tydligare bild om Andalusien och vad det innebär att faktiskt bor här.

5 anledningar att besöka CASARES till helgen

Även om Casares är värt ett besök varje helg så kommer helgen den 17 och 18 april 2015 att bli något extra speciellt. Missa inte det! I helgen kan du njuta av att promenera runt i denna autentiska andalusiska by, bestiga Sierra Crestellina, lära dig den lokala dansen ”Fandango”, smaka läckra lokala rätter och avsluta med en Flamenco-kväll på det lokala discot.

Att fira påsk (Semana Santa) i Andalusien

Att fira påsk i södra Spanien involverar inga godistiggande små påskkärringar eller påskbrasor som i Sverige. Här handlar det mer om storslagna katolska processioner till Jesus ära. De mest besökta påskprocessionerna är förstås de i Sevilla och Málaga men varje liten by har sitt eget firande som är värt att bevittna även för den som inte är religiös.