Exklusivaste lantegendomarna i Andalusien
Blogg

Information om Casares

Endast 14 kilometer från kusten, 30 minuter från Gibraltar och 30 minuter från Marbella, hittar du den vita, pittoreska och magiskt vackra byn Casares. För dem som gillar att leva på landsbygden i vacker natur med kustens faciliteter inom räckhåll, är Casares platsen att vara. Runt Casares har vi ett utsökt urval av fantastiska traditionella fincor och villor,  klassiskt andalusiska Cortijos, vingårdar och hästgårdar till salu.

De viktigaste områdena där vi har lantegendomar till salu är:

La Acedia: En sagolik grön dalgång där vi har en handfull villor och gårdar. Utspridda längs floden och vid foten av Sierra Bermeja där du har absolut avskildhet och magnifik utsikt över bergen. Med sin förhållandevis plana mark är det lämpligt för hästar.

El Jaral är ett litet villaområde på bergssluttningen. Alla de lantliga fastigheterna har fantastisk utsikt över Medelhavet, Gibraltarklippan och den marockanska kusten.

Celima La Manga Ett unikt och gemytligt område där du längs snirkliga vägar mellan korkekar och pinjeträd hittar stugor, villor och gårdar av alla storlekar. Alla har fantastisk utsikt, de flesta ser magiskt vackra Sierra Bermeja och böljande kullar och många även Medelhavet!

Sierra Crestellina: Husen och villorna till salu i Sierra Crestellina, Casares har en hisnande utsikt över byn Casares, Medelhavet, Gibraltar och den afrikanska kusten. Fastigheterna i detta området gränsar till naturreservatet i Sierra Crestellina med en stor population av rådjur, bergsgetter, vildsvin, örnar och gamar.

Los Molinos och Rio Genal: Dalarna här erbjuder stora betesmarker med förhållandevis plan mark som ger perfekta förutsättningar för hästgårdar. Du hittar också vingårdar eller bra möjligheter att skapa en egen.

Faciliteter och tjänster i Casares

I den lilla byn Casares hittar du allt du behöver. Förvänta dig inte en stor mataffär, men de små butikerna säljer närproducerade produkter som den godaste frukt och grönsaker, hemgjord chorizo och korv, stenugnsbakat bondbröd och inte att förglömma den berömda getosten från Casares. Det är en härligt levande och välkomnande by att promenera runt i. Byn erbjuder alla nödvändiga faciliteter, men om du föredrar en läkare eller en tandläkare som talar ditt språk är det bara en kort bilresa (15 min) till kusten.

Bageri – slaktare – mini saluhall – läkare – tandläkare – grundskola – språkkurser – plantskola

Mat och dryck i Casares

Casares har några av de bästa restaurangerna på Costa del Sol. Du behöver inte köra långt för att hitta den mest utsökta mat eller att njuta av en typisk spansk lunch. För att nämna några:

Arroyo Hondo – restaurang Schilo (Cortesin) – Venta García – Venta Victoria – La Bodeguita- La Terraza

För en liten matbit eller tapas kan vi rekommendera  barerna runt Plaza España, torget mitt i Casares.

Vad du ska se och göra i Casares?

För att nämna några av höjdpunkterna  har vi golfbanan Finca Cortesin, värd för Volvo World Matchplay, de långsträckta stränderna Casares playa med sin populära chiringuito eller dess 5-stjärniga strandklubb. Upptäck en av de 20 vandringslederna i magisk natur, ridning, koppla av i Finca Cortesin Spa eller träna i gymmet. Utforska byns otroligt rika historia med lämningar från morer, fenicier och romare. Casares erbjuder naturligtvis en mängd olika kurser för unga och gamla i allt från flamenco och fotboll till spansk litteratur eller teater. Så du behöver inte att vara sysslolös!

Pia Eklund 05-02-2015 Om området