Exklusivaste lantegendomarna i Andalusien
Blogg

Information om Jimena de la Frontera

Jimena de la Frontera är en härlig vit by i provinsen Cadiz, mycket bekvämt beläget på en 20 minuters bilresa från kusten, stränderna och det exklusiva bostadsområdet Sotogrande med internationell skola samt både polobanor och fantastiska golfbanor. Jimenas historia går ända tillbaka till fenicierna och romarna. Och naturligtvis har även morerna lämnat sina spår! Runt denna vackra byn har vi flera lantegendomar till salu.

Byn Jimena gränser till nationalparken ”Los acornocales” (korkekarna) som erbjuder en fantastisk natur. En gång vart 9 år skördas korken, man strippar stammarna på träden och lämnar dem i en mörk röd färg. Den andra sidan av Jimena är känd för sina betesfält och bomullsproduktion. Tågstationen förbinder Jimena med städerna Algeciras och Ronda men det gör det också möjligt att enkelt resa till exempel Madrid, Granada och Cordoba.

Faciliteter och tjänster i Jimena de la Frontera

Även om Jimena är en liten by finns här alla grundläggande faciliteter. Du hittar ett stort utbud olika butiker, läkare och tandläkare, förskola, grundskola samt gymnasieskola. På en 20 minuters bilresa finner du det prestigefyllda Sotogrande International School, som erbjuder en utmärkt läroplan. Sotogrande har också stormarknader som Mercadona och Hipercor för mer omfattande matinköp.

Mat & Dryck i Jimena de la Frontera
I och runt Jimena finns många restauranger och ”ventas” där du kan njuta av en fantastisk spansk måltid. Vänligen notera att många av dem bara har öppet för lunch. På sommaren kan de också vara öppna på kvällen. Vi skulle vilja göra ett särskilt omnämnande av Restaurang La Estacion i San Pablo de Buceite som har en fantastisk atmosfär. För en mer internationell inriktning rekommenderar vi hamnen i Sotogrande.

Vad du ska se och göra i Jimena de la Frontera
Som du kan föreställa dig, med en nationalpark utanför dörren, erbjuder Jimena många vandringsleder i och runt parken. Ofta ingår ett besök på dolda arkeologiska platser. Om du vill gå på en guidad promenad, kommer Sur Walks att organisera dem för att matcha dina önskemål. Ridning är aktivitet nummer två i området. Antingen på egen häst eller på en lokalt organiserad guidad tur. Själva byn erbjuder många aktiviteter också. De lokala Feriorna och Romerias ska inte  missas!

Pia Eklund 13-04-2015 Om området