Exklusivaste lantegendomarna i Andalusien
Blogg

Information om Ronda

Ungefär 40 kilometer från kusten, endast en 45 minuters bilresa från Marbella, ligger den vackra staden Ronda. Det är inte bara dess fantastiska historiska platser som lockar folk. Kring de böljande kullarna runt Ronda hittar du även de mest fantastiska herrgårdar, cortijos och haciendor och vingårdar till salu.

Vi ska introducera dig till några av de områden runt Ronda där vi har lantegendomar till salu. De böljande kullarna i Ronda de la Vieja är utmärkta för vinodlingar. Vyerna mot antingen Ronda, Sierra de las Nieves eller Grazalema bergen är spektakulära. Den arkeologiska platsen ‘Acinipo’ visar att historien om detta område går långt tillbaka i tiden. Vi har några vackra gårdar och egendomar till salu i detta område. Här kan du kombinera hästsports aktiviteter med märkning av ditt eget vin eller till och med att märka din egen skinka! På vägen mot byn Arriate hittar den berömda vingården ”Las Monjas” från baron van Hohenlohe. Kombinationen av det lugna livet på landet med fantastiska staden Ronda på din tröskel är det som lockar folk till detta område. Efter vägen mot Setenil förändras miljön och du hittar omfattande olivlundar och vidsträckta fält. Ta avstickaren mot orten Ascari  och hittar det exklusiva området El Parchite. Vi är stolta över att kunna erbjuda några av de exklusivaste villorna i området.

Faciliteter och tjänster i Ronda

Staden Ronda erbjuder allt man kan kan  önska. Historiska platser som ”El Tajo”, den äldsta tjurfäktningsarena i Spanien, katedralen och ”Baños Romanos ‘, för att nämna några, lockar många besökare. Men förstås har Ronda även de faciliteter man hittar i en vanlig stad. Sjukhus, läkare och tandläkare, skolor, shoppingcenter, teater, biograf, idrottsanläggningar osv. De flesta av de tjänster som erbjuds kommer att vara på spanska.

Historiska platser – Sjukhus – Privata spanska skolor – Butiker – Teater – Bio – Sport

Mat & Dryck i Ronda

Mångfalden av restauranger och barer i och runt Ronda är mycket stor. Du kan hitta 3 rätters lunch menyer för 7 euro (husmanskost) i en ”venta” i utkanten av Ronda eller besöka berömda restaurangen Tragabuches belönad med stjärna i Michelin guiden och allt däremellan. Varför inte mötas för en tapas på Plaza del Socorro, en annan uppskattad möjlighet.

Vad ska du se och göra i Ronda?

Rida, vandra eller cykla genom bergen runt Ronda är en gudomlig upplevelse. Om du letar efter orörd natur, är det här du hittar den! Om du föredrar att utföra aktiviteter i grupp finns det flera ridsport och vandrings föreningar i området samt de mer äventyrliga klubbarna för bergsklättring eller mountainbike. Om du vill ha ett par rundor på en riktig racingbana kan vi rekommendera Ascari Race Resort.

Pia Eklund 19-03-2015 Om området