Exklusivaste lantegendomarna i Andalusien
Blogg

Information om Gaucin

Ungefär 30 kilometer från kusten, en timmes bilresa från Marbella, 40 minuter från Ronda och 40 minuter från Sotogrande hittar du den spektakulära vita konstnärsbyn Gaucin. Gaucin är känt för sina imponerande utsikt till Gibraltar och Rif bergen. I och runt Gaucin har vi en mängd olika cortijos, ridsports anläggningar, herrgårdar och villor till salu.

 

Vi ska presentera några av de områden i Gaucin där vi har lantegendomar till salu:

Södra kullen: Det är här du hittar lantliga villor, Cortijos och stugor som har de fantastiska sydliga vyer som har dragit folk till Gaucin.

La Almuña: En enastående plats med en mängd stora herrgårdar och Cortijos. Vacker utsikt över bergen och floden.

Colmenar: området mellan byn Gaucin och tågstationen (Colmenar) är där du hittar de stora godsen och hästsport anläggningarna.

Byn själv har några vackert restaurerade rymliga hus uppdaterade till dagens krav på toppstandard.

Faciliteter och tjänster i Gaucin

Byn Gaucin tillgodoser alla dina grundläggande behov. Du hittar flera små livsmedelsbutiker, även en eko-butik, slaktare som erbjuder hemlagad chorizo och korv, bagare, och härlig färsk frukt och grönsaker. Det är en härlig by att vandra runt i, att ha en typisk spansk frukost på ett av de små torgen. Byborna välkomnar dig gärna. Det finns vårdcentral, ambulans och närmaste sjukhus är i Ronda (25 minuters bilresa). Ronda är närmaste stad där du hittar allt du behöver. Den närmaste internationella skolan ligger i Sotogrande.

Bageri – slaktare- mataffär – läkare – tandläkare – grundskola – förskola – språkkurser

Mat & Dryck i Gaucin

Runt Gaucin hittar flera ”Venta s ‘, lokala restauranger med utmärkta typisk spansk ” comida casera ”, husmanskost. I byn kan du tillbringa kvällarna med ett gott glas vin och ett utmärkt val av lokala tapas som skinka, ost eller ensaladilla. Restaurang La Fuente erbjuder en mer internationell meny och även restaurang La Fructuosa. Gaucin är dessutom känd för sin konstnärliga profil och har flera trevliga gallerier och regelbundna utställningar.

Vad du ska se och göra i Gaucin?

Eftersom byn är hemort för många kreatörer hittar du ett brett utbud av konstkurser i allt från Flamenco musik till modern målning. Dessutom erbjuder Gaucin en perfekt miljö för ridning och vandring. För naturälskare är bergen runt Gaucin ett paradis. Här ser man gamar och örnar samt hittar vilda orkidéer för att nämna bara några av höjdpunkterna.

Pia Eklund 27-03-2015 Om området