Exklusivaste lantegendomarna i Andalusien
Blogg

5 anledningar att besöka CASARES till helgen

Även om Casares är värt ett besök varje helg så kommer helgen den 17 och 18 april 2015 att bli något extra speciellt. Missa inte det! I helgen kan du njuta av att promenera runt i denna autentiska andalusiska by, bestiga Sierra Crestellina, lära dig den lokala dansen ”Fandango”, smaka läckra lokala rätter och avsluta med en Flamenco-kväll på det lokala discot.

 

subbetica_65
1. Vandra genom byn
Kommunen har utlyst en tävling och byborna har uppmanats att dekorera sina gator och gränder för att vinna vackraste fasad/entré. Så passa på att promenera genom alla dessa små gränder, upp och ner för berget, det kommer garanterat bli en upplevelse. Glöm inte att besöka borgen på toppen av byn för att njuta av den enastående panorama utsikten.

2. Bestig Sierra Crestellina
Letar du efter lite mer äventyr? Klättra då upp till toppen av Sierra Crestellina, det mäktiga berget bakom byn Casares. Du hittar instruktioner på denna sida. Och om vill ha en förhandsvisning av toppen, se den här videon!

3. Lär dig ”Fandango Casareño”
Söndagen den 19 april vid 17:00 ger den lokala Flamenco dansskolan en gratis workshop i Fandango. En jättebra chans att lära sig grunderna till denna lokala dans som är en speciell typ av Flamenco. Koreograferingen utformades för många år sedan och utförs varje år  på de lokala festligheterna som romerias och Ferias. Passa på att prova!

images-1

4. Smaka på läckra lokala rätter
Alla barer och restauranger deltar i en Tapas-rutt och de kommer att förbereda speciella menyer och rätter för dig så att du får smaka av alla lokala delikatesser. På torget ovanpå parkeringshuset kommer det vara ett tält  där några speciella kockar kommer att förbereda de mest utsökta lokala rätterna som killing, gazpacho Casareño, men också den berömda Casares osten och brödet som exempel.

5. Dansa med ”El Compass” på disco
Lördag den 18 april från 23:00 och framåt kan du avsluta dagen med en utekväll i byn. Det kommer att bli en kväll för både unga och gamla. Här dansar alla tillsammans till långt in på småtimmarna och det är alltid några som gärna lär ut en rumba eller kanske tom en tango om du hellre vill. Alla är välkomna!

Pia Eklund 13-04-2015 Leva i Andalusien