Exklusivaste lantegendomarna i Andalusien
Blogg

Blogg Villas & Fincas Fastighetsmäklare Casares

Den här bloggen delar vi med oss av en serie artiklar med anknytning till den verkligt unika andalusiska livsstilen. Vi skriver om "Vad som väntar när du flyttar till Spanien”, om livet på den andalusiska landsbygden, ett urval av ägarnas personliga berättelser och naturligtvis färska nyheter om fastighetsmarknaden och relevanta förändringar i lagstiftningen.

5 anledningar att besöka CASARES till helgen

Även om Casares är värt ett besök varje helg så kommer helgen den 17 och 18 april 2015 att bli något extra speciellt. Missa inte det! I helgen kan du njuta av att promenera runt i denna autentiska andalusiska by, bestiga Sierra Crestellina, lära dig den lokala dansen ”Fandango”, smaka läckra lokala rätter och avsluta med en Flamenco-kväll på det lokala discot.

Information om Jimena de la Frontera

Jimena de la Frontera är en härlig vit by i provinsen Cadiz, mycket bekvämt beläget på en 20 minuters bilresa från kusten, stränderna och det exklusiva bostadsområdet Sotogrande med internationell skola samt både polobanor och fantastiska golfbanor.

Drömmer du om att bygga hus på spanska landsbygden?

Eftersom vi har många kunder som frågar efter en tomt för att bygga sitt drömhus i Andalusien eller söker efter en ruin för att restaurera, skulle vi vilja förklara vilka möjligheter man har och vad kunderna behöver undersöka för att se till att de gör rätt investering. Vi vill vara tydliga med att det inte längre är så enkelt som att köpa en tomt på landet och ansöka om tillstånd för att bygga ett hus.

Att fira påsk (Semana Santa) i Andalusien

Att fira påsk i södra Spanien involverar inga godistiggande små påskkärringar eller påskbrasor som i Sverige. Här handlar det mer om storslagna katolska processioner till Jesus ära. De mest besökta påskprocessionerna är förstås de i Sevilla och Málaga men varje liten by har sitt eget firande som är värt att bevittna även för den som inte är religiös.

Information om Gaucin

Ungefär 30 kilometer från kusten, en timmes bilresa från Marbella, 40 minuter från Ronda och 40 minuter från Sotogrande hittar du den spektakulära vita konstnärsbyn Gaucin. Gaucin är känt för sina imponerande utsikt till Gibraltar och Rif bergen. I och runt Gaucin har vi en mängd olika cortijos, ridsports anläggningar, herrgårdar och villor till salu.

Exklusiva hästgårdar i Andalusien

Andalusien är ett äkta paradis för den som älskar hästar. Det enastående klimatet ger dig möjligheten att träna utomhus året runt och det finns flera prestigefyllda tävlingar i dressyr, polo och hoppning i till exempel Montenmedio, Sotogrande och Estepona. Inte minst så kommer de sagolikt vackra och nobla PRE hästarna (Andalusierna) från detta område och det finns därför en gammal tradition av hästuppfödning och uppvisning av hästar.