Luxe villa’s, landhuizen en boerderijen in Andalusie
Blog

Wonen in Andalusie

Wij voelen ons bevoorrecht te mogen wonen in de bergen van het Andalusische achterland en delen graag met u onze ervaringen. U vindt hier verhalen over de Ferias, het weer, de scholen en de adembenemende natuur en cultuur. Hopenlijk helpt het u om een scherper beeld te krijgen wat wonen in Andalusie betekent.

Wijngaard in Cordoba, Andalusie

Een wijngaard in Cordoba? Ja! Ik werd compleet verrast toen we naar het plaatsje Montilla reden in de provincie Cordoba, in het hart van Andalusie. Plotseling bevond ik mezelf temidden van uitgestrekte wijngaarden. Na eindeloze velden met olijfbomen veranderde het landschap plotseling. Hellingen bedekt met wijngaarden zover het oog kon zien en de ene na de andere Bodega.

Wonen in het binnenland van Andalusië

Het binnenland van Andalusië is prachtig, indrukwekkend groot en divers en ieder deelgebied heeft zijn eigen charme; waar sommige delen dichter bij de kust en het strand zijn, worden andere gesierd door uitgestrekte olijf- of wijngaarden.

Lokale of internationale school in Andalusie?

Wij wonen sinds 2001 aan de Costa del Sol en hebben onze kinderen hier zien opgroeien. In onze makelaardij in Casares krijgen we geregeld vragen van emigrerende ouders: Wat is een goed schoolkeuze? Is de lokale Spaanse school in Casares of Gaucin OK

Schoolkeuze belangrijk bij verhuizen naar Andalusie

Ouders zijn altijd bezorgd over het vinden van een goede school. Meer zelfs als ze verhuizen naar een ander land!In een bijeenkomst georganiseerd door de Sotogrande International School werd duidelijk dat vele bedrijven gevestigd in Gibraltar de school gebruiken om …