Luxe villa’s, landhuizen en boerderijen in Andalusie
Blog

Blog Villas & Fincas makelaar in Andalusie

In onze Blog willen we graag informatie met u delen over het unieke leven in Andalusie. We schrijven over wat u kunt verwachten als u verhuist naar Spanje, over wetenswaardigheden met betrekking tot wonen op het Spaanse platteland, we lichten specifieke woningen toe of vertellen het persoonlijke verhaal van de eigenaar en natuurlijk houden we u op de hoogte van het laatste nieuws met betrekking tot de woningmarkt in Spanje en belangrijke wetswijzigingen.

Wijngaard in Cordoba, Andalusie

Een wijngaard in Cordoba? Ja! Ik werd compleet verrast toen we naar het plaatsje Montilla reden in de provincie Cordoba, in het hart van Andalusie. Plotseling bevond ik mezelf temidden van uitgestrekte wijngaarden. Na eindeloze velden met olijfbomen veranderde het landschap plotseling. Hellingen bedekt met wijngaarden zover het oog kon zien en de ene na de andere Bodega.

Informatie over Casarabonela

Met de historische rol als bron van wijn export voor het Romeinse Rijk, ligt Casarabonela tussen de schaduwen van de Sierra de las Nieves in het binnenland van Andalusië. Ingebed in vruchtbare grond voor olijfolie boerderijen, sinaasappelbomen, amandelbomen, en op slecht 40 minuten van Malaga is het een genot om hier te wonen.

Wonen in het binnenland van Andalusië

Het binnenland van Andalusië is prachtig, indrukwekkend groot en divers en ieder deelgebied heeft zijn eigen charme; waar sommige delen dichter bij de kust en het strand zijn, worden andere gesierd door uitgestrekte olijf- of wijngaarden.

Lokale of internationale school in Andalusie?

Wij wonen sinds 2001 aan de Costa del Sol en hebben onze kinderen hier zien opgroeien. In onze makelaardij in Casares krijgen we geregeld vragen van emigrerende ouders: Wat is een goed schoolkeuze? Is de lokale Spaanse school in Casares of Gaucin OK